EUR 1.9558
USD 1.7658
CHF 1.8019
GBP 2.1485
CNY 3.9870
you tube
mobile version

Най-добрите стартъпи за чиста енергия у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите стартъпи за чиста енергия у нас

mail10:05 | 17.05.2018прегледи 2371 коментарикоментари 0


По време на националните финали на състезанието PowerUp! от EIT InnoEnergy, журито избра най-добрите стартъпи, работещи в сферата на иновациите в чистата енергия в България.

Diesel Express Tester е преносимо и компактно лазерно устройство за установяване качеството на дизеловото гориво. Приложението на DET е да обслужва нуждите на малки и средни земеделски производители, които трябва да вземат решение дали да заредят или не доставеното при полеви условия гориво.

"Всички участници в PowerUp!, с които имахме удоволствието да се състезаваме ни пожелаха български екип да спечели наградата в Прага и се надяваме да ги зарадваме, като изпълним заръчаното.", заяви Кристина Койчева, основател на Diesel Express Tester.

На второ място се нареди проектът представен от екипът на HES, който е пряко насочен към преобразуването и съхранението на електроенергия под формата на водород в електролизни клетки с иновативна анион проводяща мембрана.

What Do I Breathe зае трето място, като целта на проекта е да промени информирано поведението на хората за качеството на въздуха, който  те дишат в по-малките населени места, както и да предостави предложения за конкретни решения, които биха могли да се имплементират за повишаването му.

299 стартъпа от 24 различни държави от Централна и Източна Европа участваха в четвъртото издание на най-голямото състезание за стартъпи в сферата на чистата енергия, което се организира от EIT InnoEnergy.

Националният финал се състоя в София и беше предшестван от интензивни тренировъчни лагери: бизнес уоркшопите бяха проведени от Ели Щерева, Проектен координатор, Клийнтех България и  Берталан Рус, Startup Incubation Manager в EH Invest. Участниците имаха възможността да проверят техните бизнес модели и да подобрят презентационните си умения.

По време на националния финал, най-добрите стартъпи от България представиха своите иновации пред журито, както и пред инвеститори и представители на медии.  Участниците не бяха оценени само по професионалното съдържание на проектите си, но също така и в контекста на бизнес съображенията им, както и потенциала на екипа и проекта.

На 19 юни печелившият отбор ще се изправи срещу победителите на изданията в останалите държави, в двореца Жофин в Прага, където те ще се състезават за парични награди (първо място - 30,000 евро), както и за участие в престижния Highway® Аccelerator, който помага трансформацията на стартъпите от стартиращи компании в успешен бизнес.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg