EUR 1.9558
USD 1.6760
CHF 1.8083
GBP 2.1610
CNY 2.4598
you tube
mobile version

Най-голямата у нас ФВЦ с нов собственик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-голямата у нас ФВЦ с нов собственик

mail12:35 | 15.09.2020прегледи 319 коментарикоментари 0


България – ACF Renewable Energy Limited, дъщерно дружество на ACWA Power, приключи продажбата на своя 100% дял в ACWA Power CF Karad PV Park ЕАД (ACWA Power Karad), собственик на фотоволтаичната електроцентрала с мощност 60.4 MWp в с. Караджалово, България. Купувач на дела е Enery Development GmbH, австрийски инвеститор и разработчик на проекти в сектора на възобновяемите енергийни източници, като възнаграждението по сделката остава конфиденциално.

Освен това NOMAC Limited, дъщерното дружество на ACWA Power, също е приключило продажбата на своя 100% дял в NOMAC България, компания, предоставяща услуги за експлоатация и поддръжка на централата ACWA Power Karad, на Enery Development GmbH, като възнаграждението по сделката остава поверително. И двете сделки са предхождани от подписването на обвързващо споразумение още през декември 2019 г. и представляват най-голямата сделка за фотоволтаичната индустрия в България до момента.

Електроцентралата в Караджалово, която е най-голямата фотоволтаична централа на една локация в България, е генерирала 85.56 GWh неутрална въглеродна енергия през 2019 г.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ действа като изключителен финансов съветник на продавачите по двете сделки, а CMS София – като техен правен съветник.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg