EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС с проектозакон за управление на евро & инвестиционни фондове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС с проектозакон за управление на евро & инвестиционни фондове

mail17:58 | 04.08.2015прегледи 3604 коментарикоментари 0


Проектът очертава националната институционална рамка с ясно разпределение на отговорностите между органите на изпълнителната власт, консултативните органи на правителството и звената за координация, управление, контрол и мониторинг. Със закона се регламентира редът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и взаимоотношенията на отделните органи и бенефициентите при изпълнение на проектите, включително процесите за верифициране, сертифициране на разходите, извършване на плащанията и налагане на финансови корекции.
Законопроектът създава регулация на национално ниво, приложима за управлението на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове не само за периода 2014- 2020 г., а и за следващите периоди. С подзаконови нормативни актове по прилагането му ще бъдат отразени детайлно спецификите и изискванията на сегашния програмен период.
Проектът на Закон за управление на средствата от европейските фондове има за цел да създаде предсказуемост на средата и да определи ясно институционалната рамка и основните взаимоотношения както между органите в системата за управление и контрол, така и между тях и бенефициентите. Чрез Закона се намалява административна тежест и се осигурява правна сигурност на бенефициентите, включително защита на техните права. Създава се регулация, която цели уеднаквяване на основните процеси по отношение на програмите, финансирани от петте Европейски структурни и инвестиционни фонда.
Проектът на Закон за управление на средствата от ЕСИФ беше разработен от междуведомствена работна група, създадена със заповед на заместник министър- председателя по европейските фондове и икономическата политика. В работната група взеха участие представители на изпълнителната и съдебната власт, социалните партньори и Националното сдружение на общините в Република България. Проектът беше обсъден на редица срещи на експертно и политическо равнище в рамките на администрацията, както и с ключовите партньори. Преди одобряването от Министерския съвет, законопроектът беше публикуван и на портала за обществени консултации www. strategy.bg.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4140