EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Модернизират бул. "Дондуков" и ул. "Граф Игнатиев"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Модернизират бул. "Дондуков" и ул. "Граф Игнатиев"

mail08:05 | 20.12.2016прегледи 877 коментарикоментари 0


Проектът за бюджет на Столичната община за 2017 г. е 1,257 млрд.лв. Планираните собствени приходи са 612,5 млн.лв. Капиталовата програма е на стойност 397,34 млн.лв., от тях 275 млн.лв. са средства по оперативни програми на ЕС. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи управленската програма и бюджетът на Столичната община за догодина на семинар в Правец.
Кметът подчерта, че не се предвижда увеличаване на местните данъци и такси. Столичната община продължава политиката си на инвестиции и мерки за подобряване на транспортната и образователната инфраструктура, модернизация на градския транспорт, развитие на метромрежата. През 2017 г. усилията на общината ще се насочат към ремонт на вътршените квартални улици, реконструкция на междублоковите пространства и развитие на веломрежата в града. Основен приоритет продължава да бъде развитието на София като "зелен" град чрез подобряването на качеството на въздуха. Иновациите и използването на новите технологии за решаването на ключови проблеми на града, ще бъдат фокус в политиката на общината за догодина, посочи столичният кмет.
Догодина продължава строителството на третия лъч на метрото и модернизацията на градския транспорт. По ОП "Регионално развитие" е заложено закупуването на 11 нови трамвая. Процедурата ще бъде обявена до края на този година, посочи кметът. На финала е процедурата за закупуването на 30 нови автобуса. Изцяло ще бъде ремонтирана ул."Граф Игнатиев" със средства по ОП "Региони в растеж" и собствено финансиране на Столичната община.
Предвижда се цялостна подмяна на ВиК инфраструктурата, защото тя не е подменяна от десетилетия, каза кметът Фандъкова. Ще бъдат поставени изцяло нови трамвайни релси и нови тротоарни настилки. За догодина е планиран и ремонт на бул. "Дондуков", където също ще бъде подменен трамвайният път.
Подготвят се и проекти за цялостна реконструкция на трамвайните трасета по бул. "Цар Борис Трети", бул. "Македония", ул. "Каменоделска" и довършване на трамвайната линия по бул. "България" при бул "Ив.Ев. Гешов". Столичната община залага довършване на втория етап на бул. "Монтевиодео" след приключването на тежки отчуждителни процедури. Ще бъде разширен бул."Тодор Каблешков" от бул."Цар Борис Трети" до ж.к."Бъкстон". Предстои да започне изграждането на Източната тангента от "Ботевградско шосе" до северната скоростна тангента. Залагат се средства за изграждане на кръгово кръстовище на бул."Св.Климент Охридски" и бул."Андрей Лъпчев". Предвиден е ремонт на участъци от бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов" при зала "Арена Армеец", съобщи кметът Фандъкова.
Тя обяви, че се предвижда изграждането на пет асансьора в подлезите на бул. "Цариградско шосе" като част от мерките за достъпност за хора с увреждания.
Столичната община планира довършването на четири нови детски градини - в кв. "Бояна", "Драгалевци", "Младост 4" и "Красна поляна". Догодина започва цялостна реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективонст в 26 училища и детски градини със средства по Оп "Региони в растеж", информира кметът на София.БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg