EUR 1.9558
USD 1.7244
CHF 1.7244
GBP 2.2495
CNY 2.5652
you tube
mobile version

Министри на туризма от ЕС в София + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министри на туризма от ЕС в София + видео

mail13:39 | 13.02.2018прегледи 21393 коментарикоментари 0


Как туризмът да се развива устойчиво и да е двигател за икономиките в Европа и региона ще обсъждат ресорните министри на неформална среща в София във вторник, съобщиха от Министерството на туризма.
      Събитието е от най-високия клас А, т.е. на министерско ниво, в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
      Туризмът има водеща роля в икономиките на България и на ЕС и създава съответно 13 и 10 на сто от техния брутен вътрешен продукт. Приходите от международен туризъм в страните от Съюза са над 341 млрд. евро през 2016 г. Очаква се те да са още по-високи през 2017 г.
       Домакин на събитието е българският министър на туризма Николина Ангелкова. Участват еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и малките и средни предприятия Елжбета Биенковска, генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили, министри на туризма от ЕС-28, от Балканите и представители на бизнеса. Очаква се в София да пристигнат делегации от около 30 държави.
       Министрите бсъждат последователно три теми: политиките на Съюза в туризма, сигурността и възможностите за сътрудничество в сектора между Европа и Китай. Те ще дебатират ролята на туризма като фактор за икономически растеж и регионална интеграция. Предмет на обсъжданията ще бъдат споделената икономика и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма.
     Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация ще е в центъра на втората дискусия.
       Инициативата "2018 г. - Година на туризма ЕС - Китай" ще е третата основна тема на срещата. Потенциалът на китайския пазар е огромен, посочват от Министерството. По предварителни данни през 2017 г. в европейските страни са отчетени 12,4 млн. туристически посещения на китайски граждани като ръстът спрямо 2016 г. е 18 на сто.

Създаването на комбинирани пакети за Далечния изток, в които да бъде включен и така нареченият "Балкански маршрут", е сред темите, които ще бъдат дискутирани днес. Китай е сред основните пазари за Европа. Повече от 150 млн. китайски граждани пътуват, голяма част от тях - в Европа, отбеляза министър Ангелкова и допълни, че друга тема на днешните дискусии ще е възможността за представянето на ЕС като единна дестинация на китайския пазар.
       Свързаността между Европа и Балканите и особено западната им част и възможностите за откриване на директни авиолинии също ще са във фокуса на днешните дискусии, допълни министър Ангелкова.
      


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Финансовата връзка ислям & терор

13:00 | 02-03-19 | 11462