EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Метрото при летището - 80% изпълнение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Метрото при летището - 80% изпълнение

mail06:00 | 31.07.2014прегледи 2153 коментарикоментари 0


Изпълнението на участъка на метрото от бул.”Цариградско шосе” до летището е над 70%. Метростанцията, която има връзка с пътническия терминал 2 на летището, е изпълнена на 80%. Завършен е грубият строеж, покривната конструкция. Станцията е надземна има директна връзка с пътническия терминал. Работите се движат в график. Това каза днес при инспекция кметът на София Йорданка Фандъкова в присъствието на изпълнителния директор на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев.
В момента се изпълнява и участъка от „Младост” до бизнес парка, като двете отсечки се предвижда да бъдат завършени през април 2015г.
След 9 месеца, когато ще бъде пуснат за движение участъка, още над 90 хиляди пътници ще ползват метрото.
Сега метрото е 31 км с 27 метростанции, с новите отсечки то ще стане 40 км и 35 метростанции.
Кметът на София посочи също, че продължава разширението на метрото. Затова и ускорихме средствата за продължението на втората линия на метрото по бул.”Черни връх”. На 1 август започва строителството на участъка от метростанция „Джеймс Баучер” до ул.”Сребърна”.

Участъкът от разширението включва трасе с дължина 1,3 км и една подземна метростанция - с изходи на кръстовищетата на бул”Черни връх” с ул.”Хенрих Ибсен” и ул.”Сребърна” и с ул.”Филип Кутев” ( бъдещ бул.Т.Каблешков). Строителството на участъка ще се извършва по следния начин: тунел под бул.”Черни връх” от МС ”Джеймс Баучер” до ул.”Сребърна” с дължина 900 м и тунелен участък за смяна на посоката на движение на влаковете южно от кръстовището на бул.”Черни връх” с ул.”Филип Кутев” с дължина 200 м – подземно по класически Нов австрийски тунелен метод без да се разкрива терена. Метростанцията и подземните подлези под кръстовищата на бул.”Черни връх” с ул.”Сребърна” и ул.”Филип Кутев” ще се изпълняват по открит способ в изкопи укрепени с шлицови стени, в които ще се изградят конструкциите на станцията, подлезните части и входовете към нея.
По време на строителството ще се реализират няколко временни организации на движение съобразени с отделните етапи на изграждане на участъка.
 


Тагове: метро, летище
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg