EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Меркел:VW ще поправи нещата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел:VW ще поправи нещата

mail15:45 | 05.10.2015прегледи 911 коментарикоментари 0


Концернът „Фолксваген трябва в най-скоро време да изясни обстоятелствата около скандала с газовите емисии и да поправи наложилата се ситуация, призова германският канцлер Ангела Меркел в ефира на германско радио.
„Надявам се, че Фолксваген ще поправи нещата по най-прозрачен начин. Разбира се, мисля, че този скандал няма да се отрази на репутацията на германската икономика и доверието към нея“, каза още тя.
„Фолксваген“ се оказа в центъра на скандал след като се разкри, че в автомобилите, произведени от него, има софтуер даващ грешни данни за газовите емисии, за да се заобиколят екологическите норми в редица страни.
Разкритието за подправяне на екотестовете на автомобилните двигатели на "Фолксваген“ е тежък удар за германската икономика като цяло, но компанията е сила и има всички шансове да оцелее при настоящата криза, коментира председателят на ЕП Мартин Шулц в интервю за няколко регионални вестника в Германия.
След разкритията на американските и европейските регулатори, VW загуби значителната част от стойността си на борсата. Компанията отдели 6,5 милиарда евро, за да покрие разходите от скандала, и обяви, че ще трябва да ремонтира 11 милиона автомобила по целия свят.
Автомобилната индустрия е от ключово значение за най-голямата европейска икономика. Заводите на BMW, Daimler, VW осигуряват препитание на повече от 750 хиляди души.


 


Тагове: VW, Меркел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905