EUR 1.9558
USD 1.7730
CHF 1.7891
GBP 2.2097
CNY 2.5089
you tube
mobile version

Манолова с промени заради цената на водата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Манолова с промени заради цената на водата

mail18:00 | 16.01.2019прегледи 562 коментарикоментари 0


  Омбудсманът Мая Манолова е изпратила предложения за законодателни промени във връзка с цената на водата до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Предложенията идват след проведената в Шумен обществена дискусия за цената на водата в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.
    Общественият защитник настоява за промени в Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните системи /ЗРВКУ/, които да гарантират правата и икономическите интереси на потребителите на ВиК услуги. Според Манолова повишаването на цената на водата трябва да е обвързано с качеството на услугата и инвестициите във ВиК сектора.
    Манолова настоява още за намаляване на цената на водата в Област Шумен от страна на регионалното министерство, тъй като държавата, в лицето на МРРБ, притежава 51 процента от дяловете във ВиК Шумен. Със същото искане Манолова се е обърнала и към общините в областта, които имат дялове в капитала на местния ВиК оператор.
    Общественият защитник е предложила на министър Бисер Петков законодателни промени за социално подпомагане на лица с ниски доходи. Сред предложенията на Манолова са финансова помощ, забрана за прекъсване на водоподаването при неплатени сметки, целева помощ под формата на опрощаване на задължения за вода, социална тарифа - по-ниски цени за социално слаби хора.
 


Тагове: вода, Манолова
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg