EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Малки зелени стъпки в офиса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малки зелени стъпки в офиса

mail14:50 | 18.05.2012прегледи 1644 коментарикоментари 0


Тази година немската компания Техем чества 60 години от основаването си. Нейната кампания преминава под мотото: We love saving energy. Това е зеленото послание към хората от над 20 държави по целия свят, където фирмата оперира. Техем е един от участниците в Green Office Week 2012, чийто медиен партньор е EconomyNews.bg. Милена Стоянова е управител на Техем Сървисис, ето какво казва тя в интервю по повод зелената седмица.
-Защо се включихте в Green Office Week 2012?
-Идеята на организаторите за зелена седмица в офиса, намирам за изключителна интересна и очаквам - много полезна. Аспектите на енергийния мениджмънт, разделени в петте работни дни от седмицата, ще окажат своето влияние както поотделно, така и заедно. Част от ценностите, които изповядват служителите на Техем са икономическо мислене и поведение и устойчивост, които включват в себе си и идеите за зелено поведение. Виждам ползите в няколко направления – осъзнаване на персонала, че всяка макар и на вид дребна крачка, извървяна в посока на намаляване на енерго- и водопотреблението е с единствената цел тези природни богатства да се съхранят за нашите деца и внуци.
-Какво прави фирмата ви, за да засили връзката между ВАШАТА работна среда и НАШАТА околна среда?
Сферата на дейност на фирмата – разпределение на енергия и вода е пряко свързано с енергийната ефективност. Техем предоставя на своите клиенти интелигентни решения за ефективно използване на природните ресурси. Техем Сървисис работи по програма с партньора си Екобултех, чрез която старите разпределители, водомери и топломери се събират и се предават за рециклиране.
В офисите на фирмата е въведено разделно събиране на хартиените и електронните отпадъци , след което се предават за преработка. Желанието ни е работната среда да е в синхрон с околната среда, защото там прекарваме по –голямата част от нашето време.
-Кой ден от зелената седмица смятате, че ще има най-силно влияние за подобряване на работната среда в офиса?
Първите четири дни от седмицата са пряко свързани с подобряване на енергийната ефективност, докато последния ден е креативен и новаторски и се надявам да събуди творческия дух в колегите. Самият факт на осъзнаване, че малките стъпки на всеки един от нас, могат да доведат до съществени промени към по-добро е достатъчен, за да правим по-често зелени инициативи .
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg