EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Магазин за стоки без опаковка във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Магазин за стоки без опаковка във Франция

mail07:05 | 06.03.2015прегледи 1092 коментарикоментари 0


Алис Бигорн e работила в областта на маркетинга, докато не прочела една книга, която променила живота й. "Нулеви отпадъци" на Bea Джонсън вдъхновила Бигорн да отвори магазин за хранителни стоки без отпадъци. Той е наречен "Ден за ден" и се намира в Лил, Северна Франция.

Всички 450 продукта се продават в насипно състояние. Човек трябва да си носи свои собствени контейнери или да използвате такива, които са “любезно предоставени от други клиенти”, според уебсайта на магазина. Това помага както на планетата, така и на портфейла, тъй като ние често плащаме солено за опаковките – даже понякога без да го осъзнаваме. Бигорн казва пред изданието “La Voix Du Nord”, че в някои случаи нейните стоки без опаковки са с 40 на сто по-евтини от това, което човек би платил в традиционен магазин, въпреки че са с по-високо качество.

В този магазин човек може да си купи точно такова количество храна, каквото му трябва. “Ако имате нужда от една супена лъжица кафе или две пръчици канела, ще ви я продам“, казва Бигорн. Идеята е да се намали количеството на хранителните отпадъци, които отива на боклука.

Концепцията не е нова - много от нашите баби и дядовци са носели буркан или торба, за да купят точно толкова, колкото им е било нужно (или колкото са можели да си позволят). Източник: greentech.bg
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg