EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Линеен градски парк в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Линеен градски парк в София

mail12:02 | 08.01.2019прегледи 823 коментарикоментари 0


Зелените трамвайни релси от пл. "Руски паметник" ще бъдат удължени до пл. „Македония“, а в зоната ще бъде оформен линеен градски парк. Промените в проекта дават възможност да бъде направена по-зелена градска среда.

Прекратяването на процедурата за реконструкция на трасето на трамвай № 5 от "Руски паметник" до "Княжево" даде възможност да бъдат направени промени в проекта. С тях се запазват 163 места за паркиране, както и локалните платна за движение. zoom_sss

"С промените, направени от едно от най-големите френски архитектурни бюра „Вилмот архитекти“ (http://www.wilmotte.com/fr) се предвижда увеличение на озеленяването – 467 дървета и 3720 кв. м зелени площи. Осигурява се пешеходното и велодвижението и се създават места за почивка. Напречните връзки ще бъдат обогатени с по-подходящи пресичания на трамвайното трасе" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Запазването на броя на местата за паркиране е едно от основните ни изисквания, защото прилежащите зони са строени в началото на миналия век, повечето от сградите нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране.

Архитектите от „Вилмот архитекти“ ще консултират по промените, а архитектите от българска страна трябва да преработят документацията./Столична община


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 1877