EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кухина в тунел на метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кухина в тунел на метрото

mail07:23 | 12.02.2016прегледи 3076 коментарикоментари 0


12-метрова кухина се е отворила под тунела между метростанциите „Дружба” и „Цариградско шосе”, съобщи bTv. Участъкът бе открит в началото на април миналата година. Там има подпочвени реки, които минават под тунела. Отмита е площ от 12 метра. Отдолу се е образувала кухина и има опасност от деформация на цялата конструкция на тунела. В момента се извършва инжектиране на циментов разтвор. Целта на изпълнителите е да запълнят кухината и да спасят тунела. До 2 месеца инжектирането трябва да приключи. Разходите по укрепването ще са за сметка на строителя. В проблемния участък метрото буквално прилазва, скоростта му е ограничена до 20 км. в час. „Хората няма от какво да се притесняват”, категорични са от столичния Метрополитен.

Под ръководството на „Метрополитен“ са предприети превантивни действия за предотвратяване на ерозия на почвите встрани от участъка на метрото в ж.к.“Дружба“. Това съобщиха от „Метрополитен“ ЕАД. Поради стичане на обилни повърхностни води от стръмния склон в близост със участъка на метрото, където трасето от открито преминава в подземно в ж.к.“Дружба“ е констатирано извличане на почвени частици от долната част на ската и е започнало образуването на кухина. Този процес не засяга конструкциите на метрото и няма нарушение в тяхната цялост. С превантивна цел са предприети незабавни действия за оформяне на отвеждащи канавки и предотвратяване на ерозия на почвите.
Допълнително се извършва заздравяване на участъка чрез инжектиране на циментен разтвор. Работите ще приключат през следващата седмица.
Всички работи по заздравяване на почвите извън трасето на метрото са за сметка на изпълнителя. Работата в участъка не засяга движението на метровлаковете.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4141