EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Край на протеста на бургаските миньори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Край на протеста на бургаските миньори

mail10:03 | 20.09.2014прегледи 1199 коментарикоментари 0


Бургаските миньори прекратиха протеста си след повече от 40 часа престой под земята. Това стана, след като днес им бяха преведени заплатите, предаде кореспондентът на БНР в Бургас. Под бурните овации и викове "Юнаци!" на колегите им, миньорите бяха посрешнати пред входа за галериите.

Измъчени, но доволни от успеха на протестните действия, 60 миньори, след две денонощия престой, напуснаха рудника. Два часа по-рано председателят на миньорския синдикат Чавдар Миколашев съобщи първите обнадеждаващи новини:

Вицепрезидентът ми се обажда в момента - 450 000 в момента са преведени в ТЕЦ "Сливен". Това е някакъв аванс. Първо ще се изплати частта, която се полага и някакъв аванс. Така е, но хората си държат за пълното възнаграждение, защото не може да излязат и след пет дена пак да правят същото упражнение и да се гаврят с тях.

Минути по-късно от ръководството на мината заявиха, че ще добавят необходимата сума, за да могат миньорите да получат пълния размер на заплатите, които им дължи предприятието.

Така, точно в 17 часа, след 41 часа ефективна стачка приключи протестът на миньорите.

По-рано около 200 души от Мини "Бобов дол" останаха за един час под земята в знак на подкрепа за колегите им от мина "Черно море". Миньорите от "Бобов дол" изразиха с протеста си и недоволство от поредното забавяне в изплащането на собствените им възнаграждения. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg