EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Край на монопола на фирмения сервиз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Край на монопола на фирмения сервиз

mail11:03 | 01.06.2010прегледи 995 коментарикоментари 0


От днес влиза в сила реформа на Европейската комисия, според която автомобилостроителите вече нямат право да задължават собствениците на коли да ги ремонтират само във фирмените сервизи, информира Франс прес.
"Дълбоко съм убеден, че новата рамка ще даде забележими предимства на потребителите, намалявайки техните разходи за ремонт и поддръжка, които са твърде голяма част от парите, заделяни от собствениците през целия живот на тяхната кола", със задоволство заяви в края на миналата седмица еврокомисарят за конкуренцията Хоакин Алмуния.
Реформата влиза в сила от днес, 1 юни, и ще стане постепенно, тъй като Комисията е предвидила преходен период от три години, за да даде време на концесионерите да приспособят дейността си към новите условия.
Новите правила ще подобрят достъпа на сервизите за ремонт до резервни части на други марки, които могат да бъдат значителна част от разходите за ремонт, се посочва в комюнике на Комисията, цитирано от Франс прес.
Според Брюксел парите за ремонт представляват 40 на сто от общите разходи за поддръжката и ползването на кола, като тези средства нарастват през последните години.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg