EUR 1.9558
USD 1.7052
CHF 1.7125
GBP 2.2220
CNY 2.4605
you tube
mobile version

Конференция за климата в Бон + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Конференция за климата в Бон + видео

mail11:31 | 06.11.2017прегледи 12915 коментарикоментари 0


След Париж и Маракеш, Бон е домакин на конференцията COP23 по въпросите за изменението на климата. Депутатите призовават за стратегия за нулеви емисии и продължаване на усилията за ограничаване на глобалното затопляне.

Вижте видеото на ЕвропарлТВ.

Тези тихоокеански острови по крайбрежието на Австралия са заплашени от покачването на морското равнище. Могат да изчезнат вследствие на глобалното затопляне.

За тези острови постигането на споразумение за климата е въпрос на оцеляване. Това е една от темите на COP23.

След Париж и Маракеш, конференцията по климата в Бон, Германия, ще е нова стъпка към прилагането на споразумението за климата.

Няма да се вземат големи решения, но е крайно важно, след като Съединените щати обявиха, че ще се оттеглят от Парижкото споразумение, останалата част от света да остане обединена. Въпреки решението на Доналд Тръмп да се оттегли от Парижкото споразумение, ЕП изисква заложеното в Парижкото споразумение ограничаване на глобалното затопляне от 2 градуса по Целзий не само да се изпълни, но и да се намали на 1,5 градуса.  Важно е да няма отстъпки, а вероятно дори ще можем да направим стъпка напред с партньори като Китай, Канада, Япония и да привлечем отново САЩ, след идването на власт на ново правителство.

Европейският парламент призовава за европейска стратегия за елиминиране на емисиите до 2050 г. Сред целите: да се премахнат стимулите за изкопаемите горива. Законодателите искат и по-мащабна международна координация, за да се избегне изтеглянето на замърсяващите околната среда производства извън ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg