EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК спря концесия за „Трънска Банкя”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК спря концесия за „Трънска Банкя”

mail09:40 | 30.03.2015прегледи 609 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Трън, с което са одобрени обявлението за провеждане на откритата процедура, документацията за участие в процедурата и проект за концесионен договор за предоставяне на концесия за добив на минерална вода от находище „Трънска Банкя”, община Трън, област Перник, разкрита чрез каптиран естествен извор „Трънска Банкя” – публична общинска собственост. КЗК връща преписката на концедента със задължителни указания съобразно мотивите в решението.
На първо място проучването установи разлика между два документа, които се базират на изпитване на качеството на минералната вода. В сертификат е описано, че водата е хидрокарбонатна калциево-магнезиева, бедна на натрий, а в протокол - че водата е хидрокарбонатно-сулфатна-натриева и флуорна.
Според КЗК налице е и съществено разминаване между границите на концесионната територия, които съгласно акта за публична собственост, приложен към документацията, са 2 500 кв.м. КЗК счита, че констатираните несъответствия в обявлението и документацията относно вида и състава на водата, както и относно територията на концесията и нейните санитарно-охранителни зони, представляват порок в процедурата, който не може да бъде отстранен без да се променят условията, при които е обявена, поради което обжалваното Решение № РД-05-273/08.07.2114г., чрез което се одобрява обявлението и документацията към него по чл. 40 от ЗК следва да бъде отменено и процедурата да бъде прекратена.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099