EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Карлсберг инвестира 5 млн. лв. в Благоевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Карлсберг инвестира 5 млн. лв. в Благоевград

mail06:10 | 23.05.2015прегледи 1537 коментарикоментари 0


На територията на пивоварна „Пиринско“ в Благоевград стартира изграждането на най-модерната и иновативна технология в пречистването на отпадните води от производството, която съвременните европейски пивоварни прилагат. Пет милиона лева е инвестицията в "Пиринско" в Благоевград и е най-голямата планирана инвестиция на „Карлсберг България“ в пивоварната за 2015 година.
Новата функционалност в оперативния процес ще включва няколко стъпки, като нововъведението е анаеробен биологичен реактор, наречен BIPAQ IC реактор за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява пречистването на отпадните води на завода и е част от дългосрочните инвестиции на компанията, които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум. Тези води ще повишат капацитета на пречиствателната станция на пивоварната.
Новото съоръжение ще започне пълноценно да функционира в края на летния сезон.
„Пиринско“ и „Шуменско“ са най-бързо развиващите се бирени марки (сред седемте най-силни) в общия пазар на бира у нас от началото на годината до момента, сравнено със същия период на изминалата година, според данни на агенция A/S Nielsen. „Пиринско“ е увеличило с 13% обема на продажбите си за този период. В същото време, „Карлсберг България“ е най-бързо развиващата се компания на бирения пазар. Данните на агенцията показват, че „Карлсберг България“ постигна 10% ръст на обемите, когато целият бирен пазар е в застой.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg