EUR 1.9558
USD 1.7503
CHF 1.7809
GBP 2.3421
CNY 2.5107
you tube
mobile version

Как се контролират частните охранители в ЕС + видео ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се контролират частните охранители в ЕС + видео ?

mail16:39 | 10.05.2017прегледи 914 коментарикоментари 0


От зони на конфликти до улиците на Европа правителствата в ЕС, институции и фирми все повече използват частните охранителни фирми или ЧОФ, за да засилят защитата на военни, дипломатически и граждански прояви и сгради.
През 2013 г. в Европа е имало близо 40 000 ЧОФ с 1.5 млн. контрагенти в една глобална индустрия, оценявана на стойност 200 млрд. щ. долара през 2016 г.
Това поражда известни спорове. Някои поставят под въпрос дори самата идея безопасността да се поверява на частния сектор.
Искаме да ограничим и да премахнем частните компании в сектора на отбраната, защото това е прерогатив на националната държава. Последните скандали повдигнаха сериозни опасения. ЧОФ биват обвинявани в нарушаване на човешките права и дори в нанасяне на щети.
Докладчикът Хилде Ваутманс казва "В този случай са нужни европейски стандарти, повече демократичен контрол над използването на ЧОФ и изясняване на техните задължения."
Комисия на ЕП иска забрана на възлагането на военни действия на ЧОФ, съблюдаването на към строг етичен кодекс и проучването на персонала им.
Депутатите призовават също така за международно обвързващо законодателство за регламентиране на дейността на ЧОФ.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg