EUR 1.9558
USD 1.7410
CHF 1.7441
GBP 2.1924
CNY 2.5141
you tube
mobile version

Как в Норвегия зареждат електробусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как в Норвегия зареждат електробусите

mail11:39 | 07.03.2018прегледи 4373 коментарикоментари 0


Град Трондхайм, бившата викингска столица на Норвегия, по-известна днес като технологичната столица на страната, поема сериозен ангажимент към масовия електрически транспорт. Местните власти са се споразумели да въведат в експлоатация 35 изцяло електрически автобуса, 25 от Volvo и 10 от Heuliez, които ще се движат по четири маршрута, превръщайки се в най-големия електрически автобусен парк в страната.

И двата модела автобуси ще се зареждат от осем зарядни устройства за тежкотоварни автомобили на АББ в един от първите проекти в света, в който изцяло електрически автобуси на различни производители ще използват една и съща зарядна инфраструктура. Автобусите ще се управляват от компанията Tide Buss в Трондхайм, от името на Съвета на окръг Trøndelag.
 
Зарядните устройства HVC 450P на АББ, които ще се използват, могат да презаредят една батерия за три до шест минути и всяко от тях може да предоставя изходна мощност от 450 kW DC. Зарядните устройства използват стандарта OppCharge посредством надземен пантограф, свързващ зарядното устройство с проводимите релси на покрива на автобуса. Зарядните устройства ще бъдат монтирани в крайните точки на четири автобусни маршрута, всеки от които с дължина между 12 и 15 километра, включително някои отдалечени локации. Автобусите ще се презареждат в края на маршрутите през времето за престой.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 1003