EUR 1.9558
USD 1.7840
CHF 1.7957
GBP 2.1995
CNY 2.5171
you tube
mobile version

Иновативни фирми пристигат на „Станция С“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иновативни фирми пристигат на „Станция С“

mail10:03 | 08.02.2018прегледи 9335 коментарикоментари 0


Sofia Startup Expo 2018 ще представи идеи и прототипи на стартиращи иновативни компании на модерната „Станция С“ в София Тех Парк през март. Иновационният форум „Джон Атанасов“ ще се превърне в атрактивна експозиционна гара, която ще събере под покрива си цялата стартъп екосистема, необходима за разработване на нови идеи с бизнес потенциал и стартиране на бизнес. Събитието се организира за първи път в България и ще срещне млади иноватори и предприемачи с представители на технологичните компании, агенции, инкубатори, банки, както и фондове за рисково и дялово финансиране, футуристи, бизнес ангели и др.  

„Избрахме да оформим пространството като гара - „Станция С“, защото Sofia Startup Expo 2018 e мястото, което събира в една точка движещите се хора, тези, които тръгват за някъде или се прибират (у дома), пътешественици и хора с цел и мечти, преди да се отправят към своите дестинации. А е „Станция С“, защото от „С“ тръгват идеите за Свобода, Съзидателствo, Създателство, Смях, Съфинансиране, Стартъп, Съдружие..., които се обединяват в Sofia Startup Expo 2018“, каза ръководителят на проекта Димитрина Христева.  

Колоритната станция ще обхване площ от над 1800 кв.м. Пространството ще бъде разделено на три основни зони. Share zone е изложбената зона за стартиращи фирми и инвеститори, която ще среща идеите с парите. Create zone е креативната зона, предназначена за проекти на учебни заведение, сдружения на млади иноватори и неправителствени организации. Тук очаквайте презентации, игри и преживявания, които ще създаваме заедно с изложителите и посетителите. А третата - Chill zone – ще бъде за опитване на вкусове и място за работни срещи и нетуъркинг.

Sofia Startup Expo 2018 ще се проведе на 13 – 14 март 2018 г. в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и включва 2-дневна изложба, еднодневна конференция, технически хакетон и връчване на златни медали за иновации. Събитието се организира от „Манира“ ЕООД – агенция за стратегически комуникации, в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg