EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Измамите с евросредства = 9.3 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Измамите с евросредства = 9.3 млн.евро

mail17:00 | 24.07.2014прегледи 1961 коментарикоментари 0


България, наред с Италия, Румъния, Дания, Полша и Гърция, е сред държавите в ЕС, докладвали през миналата година най-много случаи за възможни злоупотреби със евросредства. Това сочи годишният доклад на Европейската комисия за защитата на финансовите интереси на ЕС.
В документа се отбелязва, че нашата страна е съобщила за възможни измами на стойност 9 393 095 евро. Случаите на измами в областта на земеделието са били най-чести в България, Италия, Дания и Румъния, като съставляват общо 75 на сто от всички съобщени нередности.
В доклада пише, че в България и Румъния са били открити слабости в системите за контрол на изразходването на средствата от ЕС, което е довело до предприемането на засилени мерки и така се е стигнало до голям брой съобщения за възможни злоупотреби.
Допълва се, че България и Румъния са съобщили и за вероятни злоупотреби със средства от предприсъединителните фондове в областта на земеделието.
Според доклада през миналата година нашата страна е съобщила за 82 предполагаеми измами в областта на земеделието, две в областта на риболова, пет в областта на политиката на сближаване, осем в полето на предприсъединителните фондове.
Нашата страна е заявила, че е открила нередности в 90 случая, за които няма съмнения, че са плод на измама и които се равняват на 15 962 386 евро./БТА

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg