EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Зелена светлина за ново дружество за жп вагони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелена светлина за ново дружество за жп вагони

mail18:26 | 24.04.2009прегледи 1477 коментарикоментари 0


123_2Комисията за защита на конкуренцията разреши на "БДЖ – Пътнически превози" EООД, "Коловаг" ЕООД и "Интерком" ЕООД да осъществят концентрация като създадат съвместно предприятие. Дейността и на трите е свързана с търговията и ремонта на пътнически вагони.
Новото акционерно дружество ще е "БДЖ – Булвагон" АД и ще се заниава с производство, ремонт, рециклиране и търговия с пътнически железопътни вагони.
Главната цел на създаването на съвместното предприятие е засилване на контрола при изработването и ремонта на пътнически вагони и оттам подобряване на условията за безопасност на пътническите превози, като новото дружество ще има пряк контрол върху използваните суровини при ремонта. Създаването на БДЖ-Булвагон ще доведе също така до разкриване нови работни места за тесни специалисти по ремонта и експлоатацията в железопътния транспорт.
"БДЖ – Булвагон" ще участва в процедури по възлагане на обществени поръчки при равни условия с останалите вагоноремонтни предприятия, казват от КЗК.
Комисията разрешава сделката, като счита, че тя няма да попречи на ефективната конкуренция на съответния пазар.
През март превозените с жп транспорт пътници са 9.3% по-малко отколкото преди година, а извършената работа в пътниккилометри намалява с 11.5%, сочат данни на НСИ. Товарите, превозени с жп транспорта, намаляват 20.7% за една година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg