EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Заем за „Център за градска мобилност” = 81 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заем за „Център за градска мобилност” = 81 млн. лева

mail10:00 | 31.07.2015прегледи 2531 коментарикоментари 0


Българска банка за развитие организира синдикиран кредит с общ размер от 81 млн. лева за „Център за градска мобилност” ЕАД – София. Държавната финансова институция е водеща в банков синдикат, който спечели с предложените условия открита процедура по Закона за обществените поръчки. В обединението като подизпълнители участват Международната инвестиционна банка с 15 млн. евро и Интернешънъл Асет банк – с 20 млн. лева.
Синдикираният кредит е резултат от участието на трите банки в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Избор на финансова институция за предоставяване на “Център за градска мобилност“ ЕАД на целеви, дългосрочен банков кредит в размер на 81 000 000 /осемдесет и един милиона/ лева, необходим за финансиране на неразплатените задължения за извършена транспортна услуга от транспортните оператори, осъществяващи дейност на територията на Столична община.
Срокът на кредита е 10 години, с включен гратисен период от 12 месеца и годишна лихва от 5%. Банковото обединение няма да начислява такса за обслужване.
„Център за градска мобилност” ЕАД е търговско дружество, 100% собственост на Столична община. Осъществява дейности по изпълнение и организиране на транспортната задача, в рамките на икономически модел на Столична община, включително управление, контрол и финансиране на обществения транспорт на територията на Столична община като интегриран превозен процес, реализира приходи от дейността на Масовия градски транспорт (МГТ) и разплащанията с транспортните оператори за изпълнената от тях транспортна задача.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876