EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Жени ръководят големи шведски банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жени ръководят големи шведски банки

mail17:32 | 22.02.2019прегледи 698 коментарикоментари 0


Шведската банкова група Свенска Ханделсбанкен (Svenska Handelsbanken AB) назначи за главен изпълнителен директор Карина Акерстрьом, която ще поеме поста в края на март, предаде ДПА. Тя наследява Андерш Бовин, който се пенсионира. Акерстрьом става първата жена главен изпълнителен директор на Свенска Ханделсбанкен от основаването на банката през 1871 година. Акерстрьом работи в банковата група, една от четирите най-големи в страната, над 30 години. Започва кариерата си през 1986 година в местен клон и е главен изпълнителен директор от 2008 година.

В изявление тя подчертава децентрализираната организация на групата и ролята на местните клонове в бизнес модела на компанията. Така две от четирите големи банкови групи в страната ще бъдат ръководени от жени - Биргите Бонесен ръководи Суедбанк (Swedbank) от 2016 година. Ханделсбанкен има около 12 000 служители и значително присъствие в Швеция, Великобритания, Дания, Финландия, Норвегия и Холандия.

Впрочем подобно на Швеция и в България големите български банки също се управляват от жени. Тук може да проследите тази българска тендениция.


Тагове: Швеция, банки, жени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg