EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Емигранти нахлуха от Гърция, връщат ги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Емигранти нахлуха от Гърция, връщат ги

mail19:20 | 28.05.2016прегледи 1678 коментарикоментари 0


Едната група от нелегални имигранти е задържана на зелената граница с Гърция, а другата – при проверка на товарен влак, влизащ от гръцка страна. Това съобщи говорителят на ГД „Гранична полиция” Лора Любенова. „Снощи около 23.50 часа на зелената граница с Гърция, на 50 м от бившето ГКПП Кулата са задържани 34 нелегални емигранти. По първоначална информация 16 от тях са сирийци, а 18 иракчани”, посочи Любенова.
Днес по обед на ж.п. гара Кулата е пристигнал международен влак от Гърция, който по документи е бил празен. В пет от вагоните граничните полицаи са открити общо 53 незаконни имигранти. В тях са намерени документи издадени от гръцките власти, в които пише, че лицата са от Афганистан.

Най-вероятно 50 от нелегалните имигранти ще бъдат върнати още тази вечер в Гърция, а другите в рамките на ден-два. Това каза за Агенция „Фокус” главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, във връзка със задържаните незаконни имигранти, идващи от Гърция. „Има два случая на задържани имигранти от нощес, над 80 човека са”, посочи той. „Всички са регистрирани в центровете в Република Гърция, така че те не са наш проблем. Те ще бъдат върнати на Гърция”, уточни Георги Костов. „Колкото по-скоро се върнат, толкова посланието към всички, които са решили да изберат този маршрут, е по-категорично”, подчерта главният секретар на МВР.

В съответствие с предварително разработения план за съвместни действия с Министерството на вътрешните работи военнослужещи от Сухопътните войски ще се включат, за да подпомагат работата на Гранична полиция по охрана на държавната граница с Гърция. Това съобщиха от министерството на отбраната. В момента, чрез двустранния координационен център на ГКПП- Кулата се осъществяват преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg