EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

ДФЗ: Проверки на площи за директни плащания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДФЗ: Проверки на площи за директни плащания

mail16:05 | 25.06.2020прегледи 259 коментарикоментари 0


Започнаха теренните проверки по подадените заявления за директни плащания за Кампания 2020, съобщава ДФЗ. Контролът стартира с посещения на място на декларираните площи по схемите за обвързано подпомагане за зеленчуци. При проверките на място се измерва размера на парцелите и се констатира наличието на заявените за подпомогне култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на добиви.

През 2019 г. теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа в сектор „Плодове и зеленчуци“ бяха увеличени на 50%, вместо законово установените 5% от заявените площи.

След анализ на резултатите от извършените проверки през 2019 г. и спрямо подадените заявления за Кампания 2020, за първите посещения на място са избрани заявления със следните култури: домати - оранжерийно производство, пипер - оранжерийно производство, краставици - оранжерийно производство, домати на открито, пипер на открито, краставици на открито, корнишони на открито, лук, чесън, картофи. Ще се проверяват и кандидати с констатирани несъответствия от миналата година, които за Кампания 2020 са заявили отново схеми за обвързано подпомагане за зеленчуци.

Над 62 000 са кандидатите да получат субсидии по различните схеми за плащания на площ, съобщи Министерството на земеделието. Подадените заявления са за субсидиране на близо 4 млн. хектара земя. В тазгодишната кампания фермерите са подали 102 808 заявления за подпомагане на 3 884 000 хектара земя. За пръв път земеделците имаха възможност да подадат заявленията си по електронен път. Едва малко над 2000 обаче се възползваха от тази възможност.  За тази стопанска година регистрираните земеделски производители са почти 80 000, съобщават от Фонд „Земеделие“ и уточняват, че регистрацията на нови земеделци продължава до 30-и септември


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg