EUR 1.9558
USD 1.7660
CHF 1.7917
GBP 2.3216
CNY 2.5088
you tube
mobile version

Дойче банк премести своя дейност от Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дойче банк премести своя дейност от Лондон

mail11:39 | 30.07.2018прегледи 675 коментарикоментари 0


Дойче банка е преместила "голяма част от" своята клирингова дейност в евро от Лондон във Франкфурт, съобщи в понеделник говорител на водещата германска кредитна институция, съобщава Ройтерс, потвърждавайки информация на "Файненшъл Таймс" от изминалия уикенд.

Промяната за най-голямата банка в Германия е в полза на поставената от Deutsche Boerse цел да открадне голяма част от клиринговия пазар в евро от Лондон, след като Великобритания напусне Европейския съюз.

Ройтерс обаче допълва, че този ход е до голяма степен символичен, без да има каквото и да било прехвърляне на реални работни места. Говорителят на Дойче банк отбеляза, че по този начин банката натисна бутона, чрез който да насочи клиринговата дейност към клиринговото поделение на Deutsche Boerse в лицето на Eurex (международната европейска борса за дериватни финансови инструменти, която е и най-големият пазар за фючърси и опции в Европа).

От своя страна говорител на Eurex заяви, че сега пазарният дяла на Eurex Exchange вече е достигнал 8% от общата европейска клирингова дейност в евро, след като само преди година този дял беше почти нулев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Най-често задаваните въпроси за ЕП

23:00 | 07-03-19 | 1374