EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Глоби на ГКПП "Кулата" = 14 хил. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби на ГКПП "Кулата" = 14 хил. лв.

mail11:42 | 22.05.2015прегледи 2035 коментарикоментари 0


За по-малко от седем часа инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ наложиха глоби за около 14 000 лева, при изненадваща акция, която се проведе вчера на ГКПП „Кулата“.

Проверени бяха 13 автобуса, като бяха констатирани 11 нарушения. При 6 от водачите беше установено, че са управлявали без да ползват задължителните почивки. Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ коментира, че този тип нарушения са изключително сериозни, тъй като влияят пряко върху безопасността на превозите. По думите му, когато водачите не ползват регламентираните почивки драстично намаляват техните реакции и може да се стигне до заспиване зад волана.

Инспекторите констатираха, че двама водачи управляват с разменени тахографски листа, а един е управлявал без да постави дигиталната карта в тахографа. При два от проверените автобуси беше установено, че имат техническа неизправност – спукани челни стъкла, за което водачите са санкционирани.

Проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 65 нерегламентирани превози.

Припомняме Ви, че на 27 април 2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, под ръководството на министър Ивайло Московски беше дадено началото на извънредните проверки на граничните пунктове. На 11 май 2015 г. подобна инспекция беше извършена и на ГКПП „Калотина“. Предстоят динамични проверки и на другите гранични пунктове./МТИТС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876