EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германците против Турция без визи, Белгия – затвор за мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците против Турция без визи, Белгия – затвор за мигранти

mail13:45 | 05.05.2016прегледи 945 коментарикоментари 0


Повечето германски граждани се противопоставят на въвеждането на безвизов режим с Турция. Това се доказва от публикуваните в четвъртък резултати от проучване, проведено от Infratest dimap за телевизия ARD, предаде Sputnik.
Проучването показва, че 62% от анкетираните са против премахването на визите за турски граждани. Само 33% одобряват въвеждането на безвизов режим. В проучването, проведено между 2 и 3 май, са участвали около хиляда германски граждани.
В сряда Европейската комисия препоръча въвеждането на безвизов режим за турските граждани, пътуващи за кратко в Общността. Анкара, обаче, е задължена да изпълни оставащите 5 от 72-те изисквания, посочени в плана за действие по подготовката на безвизов режим между Турция и ЕС.

Белгийският парламент прие законови промени, по силата на които мигрантите, проникнали нелегално в пристанищата в страната, ще бъдат наказвани със затвор от шест месеца до една година.
Приемането на промените е свързано с опасенията, че много мигранти от разтурения лагер край френския град Кале ще се опитат през белгийските пристанища да достигнат до Великобритания. Предвижда се наказанията да бъдат двойни в случай на повторно провинение в рамките на пет години.
Парламентарната опозиция критикува новите наказания срещу мигрантите. Медиите отбелязват, че приетите промени са смекчени спрямо първоначалния вариант на законопроекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960