EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ГЕРБ започва втори кръг преговори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ГЕРБ започва втори кръг преговори

mail07:00 | 21.10.2014прегледи 1076 коментарикоментари 3


/обновена/Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че втори кръг преговори с парламентарно представените партии ще има. Продължават консултациите с Реформаторския блок, БСП, Патриотичен фронт и АБВ:

Решихме да проведем още едни консултации с четири партии през тази седмица. На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там.

Ръководството на ГЕРБ, както и всички депутати, евродепутати и местни представители на партията проведоха по-рано закрито заседание. Лидерът Бойко Борисов ги информира за проведените миналата седмица разговори с останалите формации в 43-тия парламент за съставяне на правителство.

Срещата с Патриотичния фронт даде добър резултат и остави много малки различия за изчистване с мандатоносителя. Патриотичният фронт е приел условията на ГЕРБ, включително и по отношение кой да бъде премиер.

Въпреки резервите към рефоматорите, че няма единно говорене в коалицията, от ГЕРБ им дадоха втори шанс. ГЕРБ даде положителен сигнал към реформаторите, като отказа да продължи диалога с "България без цензура". Разговори с тях няма да има, защото ГЕРБ смятат, че партията на Бареков е сменила позицията си след изборите, което не било коректно към избирателите.

Така ГЕРБ тушираха притесненията на един от членовете на коалицията ДСБ, че ГЕРБ търси подкрепата на Бареков и ДПС. А несъгласието на друг представител за участие на патриотите остана без коментар и от двете страни. При преговорите ГЕРБ заявиха, че ДПС трябва да си почине от властта.

От БСП заявяват, че ще останат опозиция, но ще изчакат всички разговори, преди ръководството на партията да се произнесе окончателно.

С АБВ ГЕРБ допуснаха разговори, но на експертно ниво. Формацията на Първанов е голямата коалиция между двете най-големи партии по изборен резултат, и която коректно да събира левия и десния вектор в българската политика и подкрепа на по-малките. Разговорите с "Атака" не се състояха.


 


 
Коментари
 
Анонимен - 20-10-2014 г. 11:48:09

Аз се интересувам от политика и чета доста, особено, когато става дума за бъдещ кабинет. Това, което ми прави впечатление в целия преговорен процес, е двуличието за пред обществото. Двуличието от страна на ГЕРБ, които ни обясняват как с АБВ постигнали сближаване и успех в преговорите, а в същото време гледам от медиите, че всъщност двете партии не са се разбрали по много основни въпроси. Тогава се пита защо примерно с България без цензура, при по-малко различия по същите точки - данъчната и социалната политика, преговорите бяха уж неуспешни? Всичко това навежда само на една мисъл - няма истински преговори, а театро с предварително нагласен кабинет. За нас, избирателите, остава единствено да се питаме пак КОЙ го нагласи и КОЙ влиза в него. Засега знаем само кой няма да влезе.

Ринкон - 20-10-2014 г. 11:58:19

ГЕРБ се договарят с тия които са симпатични на Борисов

Борислав - 20-10-2014 г. 12:03:40

Защо се мъчат тези, като вече всичко е решено? Борисов няма да допусне хора, които са говорили срещу него, да управляват заедно с партията му. Егото му е огромно и не позволява такива своеволия!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014