EUR 1.9558
USD 1.6679
CHF 1.8136
GBP 2.1728
CNY 2.3881
you tube
mobile version

Вътрешното потребление движи китайската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вътрешното потребление движи китайската икономика

mail13:45 | 11.10.2019прегледи 392 коментарикоментари 0


През почивните дни по повод националния празник на Китайската народна република – 1 октомври, потреблението достигна нов връх. От 1 до 7 октомври продажбите на дребно и потреблението в ресторанти и заведения за хранене са нараснали с 8,5% на годишна база, а приходите от вътрешния туризъм са достигнали 649,71 милиарда юана. Всички тези данни показват, че потреблението се налага устойчиво като най-важната движеща сила за икономическото развитие на Китай, и създавайки стабилна перспектива пред националното стопанство.

През последните години китайското правителство приложи серия от политики и мерки, за да осигури нормалното функциониране на потребителския пазар. Тяхната цел е да удовлетвори търсенето, да подобри качеството на продуктите, да ускори развитието на образованието, грижата за децата, пенсионерите, културата, туризма и други сектори на услугите.

През 2018 г. за пета поредна година потреблението бе най-мощният двигател на икономическия растеж. През първата половина на тази година, приносът на потреблението към икономическия растеж на Китай достигна 60,1%. На фона на търговския протекционизъм и засилване на едностранните политики, то продължава да създава силна инерция за китайската икономика и е основа за нейната защита срещу външни заплахи./радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 426