EUR 1.9558
USD 1.6095
CHF 1.8157
GBP 2.2025
CNY 2.4848
you tube
mobile version

Все повече китайски фирми на US борси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Все повече китайски фирми на US борси

mail15:30 | 09.09.2020прегледи 345 коментарикоментари 0


Китай се превърна във важен и отговорен източник на иновативни компании и стабилизираща сила за американския фондов пазар, смятат експерти, прогнозирайки, че повече технологични компании ще се стремят да излязат на борсите в САЩ, коментира Радио Китай .

Коментарите дойдоха, след като Фан Синхай, заместник-председател на Регулаторната комисия за ценни книжа, заяви на пресконференция в рамките на провеждащото се в Пекин Международно изложение за търговия с услуги (CIFTIS), че с укрепване на комуникацията между Китай и САЩ, китайски компании не са спирали с усилията си за листване на американските борси.

Китайските компании изпреварват САЩ по отношение въвеждането на нови технологии и нови бизнес модели, а страната има и вътрешен потребителски пазар за над 5 трилиона долара по отношение на продажбите на дребно, посочи Тиен Юн, заместник-директор на Пекинската асоцииация за икономика. „Тези фактори доведоха до създаването на много „еднорози“ в Китай и NASDAQ и Нюйоркската фондова борса са много нетърпеливи те да станат публични, тъй като това би било важен показател за тях да останат конкурентоспособни в глобалната класация“, казва той, добавяйки, че без участието на тези компании глобалната пазарна позиция и конкурентоспособността на установените американски борси ще намалеят.

Китайски компании винаги влизат в светлината на прожекторити, когато решат да излязат на американския фондов пазар. Последните, които дебютират там са производителят на електрически автомобили Xpeng Motors и интернет агенцията за недвижими имоти Beike, чийто основни инвеститори са гигантите „Алибаба“ и „Тенсент“.

Несъответствията между китайския и американския капиталови пазар ще карат все още местни компании да обръщат поглед към САЩ, тъй като те не могат да отговорят на изискванията за листване на вътрешния пазар или по други причини, според Стивън Сие, партньор в PwC China.

Въпреки това, бързото нарастване на китайските борси, особено на шанхайската STAR и ChiNext в Шънджън, ще привлече повече добри местни фирми, по-специално „еднорози“ (стартиращи предприятия на стойност над 1 милиард долара), където те ще бъдат по-близо до тукашните потребители и инвеститори, добавя Сие.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg