EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Варна домакин на форум за туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна домакин на форум за туризма

mail13:10 | 26.08.2019прегледи 400 коментарикоментари 0


Морската столица на България е избрана за домакин на 69-ата годишна конференция на Международната асоциация на научните експерти по туризъм (AIEST) – най-старата в света организация на учени и практици в областта на туризма. Домакин на събитието е проф. Станислав Иванов – заместник ректор по научноизследователска дейност на Висше училище по мениджмънт Варна и член на Управителния борд на AIEST.

Всяка година AIEST избира различна дестинация за конференцията си и е интересен фактът, че България не е била домакин на събитието от 1979 г., когато експертите също са посетили Варна. 

Тази година конференцията разглежда устойчивото развитие на туризма, тенденциите и развитието на правната рамка. Участие ще вземат над 40 учени и експерти от Австралия, Австрия, България, Великобритания, Германия, Испания, Канада, Малта, Словакия, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, Чехия, Швейцария и Япония.

Пленарен доклад ще изнесе Иис Тусиядия – професор по интелигентни системи в обслужването и ръководител на катедрата по хотелиерство в Университета на Съри в Обединеното кралство. Изследователският интерес на проф. Тусиядия се фокусира върху приложенията и последиците от изкуствения интелект в туризма.

Основната тема тази година е "Граници на туризма: теории, практики, методологии“, а част от планираните сесии са "Устойчивост в туризма и гостоприемството“, "Управление на дестинации“, "Потребителско поведение“, "Бизнес модели и управление“ и други.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg