EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българският печат днес, 6 март

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес, 6 март

mail09:10 | 06.03.2015прегледи 819 коментарикоментари 0


От първа страница на Труд научаваме, че пращаме войска в Украйна за учения, български бойци ще заминат за Киев през юли. От Министерството на отбраната са пояснили, че става дума за две международни учения, подобни на маневри, организирани миналата есен от НАТО.

Според вестник Сега, държавата, за поредна година, приключва с близо 300 милиона лева просрочени задължения. Дълговете на общините са повече от задълженията на държавата към бизнеса.

В Труд има информация за още две далавери във Военно-медицинската академия. Частни фирми ползвали апаратура на академията безплатно. В Сливенската военна болница пък санитарките получавали, по документи, по 1 400 лева, а реално са вземали по 300.

Повечето вестници отделят централно място на рокадите в МВР. 24 часа пише "Борисов съгласувал Бъчварова с реформаторския блок, изненадал ГЕРБ". В интервю за изданието, Цветан Цветанов казва, че мнозинството е конструкция под постоянно напрежение. Според Стандарт, трима ще се борят за поста главен секретар : началникът на СДВР Младен Маринов, сегашният заместник на главния секретар Георги Костов и новият шеф на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Интерпретацията на Преса е "Бъчварова хвана Господ за шлифера". Изданието цитира лидера на ДПС Лютви Местан, който е казал: "Надяваме се с тези решения на премиера Борисов да се постави точка и за шлифера му, и за каквито и да е други части, които Бог знае кой държи."

"Има ли премиерът и акцизен шлифер" пита в заглавие Капитал дейли по повод промени в законодателството за засилване на контрола над акцизните стоки. Вестникът пише и за това, че е възможно още този месец държавата да вземе част от новия външен дълг, вероятно 1 или 2 милиарда лева.

30 хиляди пенсионери са ощетени от наложения таван за най-високите пенсии, пише Сега, като цитира информация на НОИ. В средата на годината, размерът на максималната пенсия ще стане 910 от сегашните 840 лева.

Проверка на Преса показва, че личните лекари са свършили талоните с направления за преглед при специалист за първото тримесечие. "Проблемът се повтаря в края на всяко тримесечие от години, но никой не иска да го реши", коментира председателят на сдружението на общопрактикуващите медици доц. Любомир Киров. За повтарящ се проблем в здравната система пише и Новинар - Повечето болници остават без пари, ако до 1 април не се въведе единна регистрационна система за пациенти. Монитор пояснява, че с тази система се спират парите на болниците за пациенти без здравни осигуровки.

Световната банка ще помогне на БДЖ, е станало ясно на дискусия вчера, информира Монитор. Има стабилизационна програма в три варианта, съобщил директорът на холдинга Владимир Владимиров.

За пореден път, Телеграф излиза със заглавие с тревожни данни, че абитуриентите намаляват, а във висшите учебни заведения ще има 17 хиляди празни места.

Дума излиза с водещо заглавие-цитат на вицепремиера Ивайло Калфин "Руският газ няма алтернатива". По време на посещението си в Москва, Калфин заяви, че България ще проучи условията за доставки по "Турски поток".

"Падна карантината заради птичия грип", която засягаше област Бургас, информира на първа страница Земя.

"Баба Марта ни готви снежен ад", предупреждава Стандарт. Дъждове ще има и на изток, и на север, виелици в Родопите, сняг от Видин до Благоевград прогнозират синоптици. БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg