EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Борисов преразпредели ресорите на вицепремиерите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов преразпредели ресорите на вицепремиерите

mail06:46 | 25.06.2016прегледи 1104 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов направи ново разпределение на ресорите, за които отговарят вицепремиерите. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
На заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се възлага координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта, туризма и отбраната. В нейния ресор са също Държавната агенция "Архиви", Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.
На заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието Меглена Кунева се възлагат функциите по координация по отношение на министерствата на външните работи и на правосъдието, както и по отношение дейността на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната агенция за българите в чужбина и Агенцията за ядрено регулиране. Кунева ще отговаря и за Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионалното образование и обучение, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.
Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира дейностите по отношение на министрите на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на околната среда и водите и на труда и социалната политика. Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Националния компенсационен жилищен фонд.
Министър-председателят Бойко Борисов ще извършва координацията на Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Технически операции" и Държавната комисия по сигурността на информацията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg