EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Благоевград с видеонаблюдение от 179 камери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благоевград с видеонаблюдение от 179 камери

mail15:04 | 07.10.2019прегледи 473 коментарикоментари 0


Иновативна система за видеонаблюдение в Благоевград бе изградена от Виваком. Системата включва 179 камери, поставени на 68 възлови локации – входно-изходни точки, училища, детски градини, паркове. Част от камерите имат функции за разпознаване на регистрационни номера, аналитични функции, откриване на лица, изоставени предмети и др. Тя предвижда постоянно и целогодишно предаване на информацията в полицията и общината.

Непосредствените ползи от въвеждането на интелигентна система за видеонаблюдение са свързани с подобряване на сигурността на жителите и гостите на града. Очакванията са битовата престъпност да намалее между 30% и 50%. Системата ще подобри сигурността по време на масови прояви и  в случай на бедствия или аварии. Тя ще улесни взаимодействието на общинските служби за сигурност като предава в реално време информацията към общината и МВР. Всичко това допринася и за утвърждаването на Благоевград като добра и сигурна туристическа дестинация.  

Видеонаблюдението е първият модул от иновативна платформа на телекома за управление на градската среда VIVA Smart. Системата стъпва на добри международни практики, използвани успешно в 6 страни и 15 града като Измир, Дъблин, Злин, Дубай.

Платформата предоставя възможност за внедряване на допълнителни модули в няколко основни направления – мобилност, енергия, околна среда, безопасност, управление. Чрез единната система се очаква да се подобри взаимодействието между общинските служби като по този начин се повиши контролът и ще се увеличи възможността за адекватна реакция в критични ситуации.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg