EUR 1.9558
USD 1.7676
CHF 1.7955
GBP 2.1623
CNY 2.4934
you tube
mobile version

Бисеров оправдан & Конфискация за Цв. Василев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бисеров оправдан & Конфискация за Цв. Василев

mail07:20 | 02.12.2015прегледи 2796 коментарикоментари 0


Софийският градски съд оправда по всички обвинения бившия заместник-председател на НС Христо Бисеров, съобщи БТА. Той е подсъдим за неплащане на данъци в особено големи размери, недеклариране на сделки с валутни ценности и посочване на фалшиви данни в декларация пред Сметната палата.
Отхвърлен беше и искът на Министерството на финансите за близо 19 хиляди лева.
Прокуратурата коментира, че не е съгласна с оправдателната присъда и ще я протестира пред Апелативния съд, защото било безспорно доказано, че Бисеров не е декларирал сумите, посочени в обвинителния акт. Делото се крепи основно на документация, а не на свидетелски показания. И днес Бисеров не коментира делото.

По искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Софийският градски съд е допуснал обезпечение на бъдещ иск за близо 964 хиляди лева срещу Цветан Василев, съпругата му, тяхната дъщеря и контролираните от него юридически лица. Това информираха от комисията.
Имуществото, върху което са наложени обезпечителни мерки, е на стойност 603 734 732 лв. и включва дружествени дялове в капитала на 11 търговски дружества, акции в капитала на седем търговски дружества, пари по 20 банкови сметки, четири превозни средства, 288 картини, 16 недвижими имота в София, включително и няколко цели сгради, пет в Банско, два в Созопол и по един във Варна и Царево.
За първи път от създаването на комисията е наложен и запор на недвижим имот в Швейцария на стойност 47 559 915 лв. и на средствата по четири сметки в швейцарски банки. Обезпечителната мярка е наложена с решение на съд в Конфедерация Швейцария.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg