EUR 1.9558
USD 1.7503
CHF 1.7809
GBP 2.3421
CNY 2.5107
you tube
mobile version

БГ компания за зареждане на електромобили с награда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ компания за зареждане на електромобили с награда

mail15:03 | 19.04.2019прегледи 845 коментарикоментари 0


Компания, осигуряваща лесен достъп до станции за зареждане на електрически автомобили, спечели българския финал на конкурса за стартъпи PowerUp!, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy. Събитието се проведе в рамките на конференцията за чистотата на въздуха SofAIR и беше организирано с подкрепата на Столична община. Победителят беше избран от жури, с председател Михал Байда от InnoEnergy. 

Спечелилият проект Green charger бе представен от Росен Данчев. Той ще има възможност да представи България на международния финал на състезанието за енергийни стартъпи PowerUp!, който ще се проведе в полския град Краков на 21-и май. Green charger цели създаването на т.нар. Green Charger Network – система за зареждане на електрически автомобили  в цяла България. В основата на идеята е възможността за лесно плащане при зареждане посредством карта. Целта на Данчев и Green Charger е в началото да се наложат на българския пазар, а след това да преминат към Румъния, Гърция и Балканите, а впоследствие и в цяла Европа.

Росен Данчев сподели за своя стартъп: „Проектът е мрежа за зарядни станции за електромобили, която обединява съществуващите оператори под една платформа, за да може клиентите да зареждат навсякъде без нужда от допълнителни апликации. Основното нещо, което го отличава е това, че е насочен да бъде за цяла Европа, за цял свят и това може да стане една интернационална разпознаваема компания с разпознаваем бранд.“

Клийнтех България и EIT InnoEnergy заявиха готовност да работят с останалите екипи от конкурса, като на най-добрите ще дадат възможност за директен достъп до преакселераторската програма Primer, която ще се проведе в периода май - юни 2019 г.

В края на миналата седмица Клийнтех България, EIT InnoEnergy и Столична община подписаха тристранно споразумение за сътрудничество. Трите страни ще обединят усилия за стимулиране на предприемачеството и иновациите в сфери като умни градове, енергии и повишаване качеството на атмосферния въздух в София. Една от основните цели на споразумението е създаване на условия за устойчиво икономическо развитие на столицата с фокус върху опазването на околната среда.

----------------------

Международния финал на PowerUp! ще се проведе по време на Impact’19 – най-голямата икономическа конференция за Централна и Източна Европа в Краков. Той ще бъде предшестван от обучителни етапи, ръководени от международни бизнес ментори, които ще подготвят стартъп компаниите да презентират подобаващо идеите си пред група инвеститори и индустриални експерти.

Емануеле Волп, ръководител иновации в един от основните партньори на межунардония финал - DTEK сподели:  “Търсим проекти, които да допринасят в сферите на добива на природен газ и въглища, генериране на енергия за отопление, възобновяваща енергия, мобилност, енергийна ефективност и потребителско обслужване“.

14 от победителите от регионалните финали ще се състезават във финала на 21 май. Наградният фонд за победителите е в размер на 30,000 евро, с възможност за допълнително инвестиране в размер на 150,000 евро по акселераторска програма Highway на InnoEnergy.


 
 
 
Още от рубриката
 
Louis Vuitton купува Tiffany
07:02 | 26.11.2019 | Прочетена 472
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg