EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Банско:870 000 лв. от туристически данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско:870 000 лв. от туристически данък

mail10:05 | 28.01.2019прегледи 1023 коментарикоментари 0


Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък в Банско, стана известно по време на заседание на Консултативния съвет по туризъм към местната администрация. Той бе свикан от кмета Георги Икономов, за да бъде обсъдено, съвместно с туристическия бранш, изпълнението на Годишната туристическа програма на администрацията за изминалата 2018 г., съобщиха от пресцентъра на общината.
"Сумата е по-малка от събраната за 2017 г. Анализите сочат, че част от реализираните нощувки се крият. За да осигурим по-справедливо внасяне на туристическия данък, в рамките на една седмица ще анализираме всички хотели, брой на леглата, заетост спрямо предходни години. За анализа ще ни помогнат представители на местния туристически бранш. Ще се направи списък на най-фрапиращите случаи на несъответствия, като започнем от най-големите хотели и апартаментни комплекси", е коментирал на заседанието кметът Георги Икономов.
Предвиждам среща с представители на НАП, на която да обсъдим по-ефективни методи за проверки на неизрядни места за настаняване. Държавата губи от една укрита нощувка десет пъти повече в сравнение с общината. Затова усилията трябва да бъдат общи и координирани, е посочил Икономов.
На заседанието е коментирано голяма част от средствата, предвидени за участие в туристически борси, да се използват за дигитална реклама. Общото мнение е било, че тя е далеч по-ефективна от остарелите вече рекламни книжки и брошури, допълват от общинския пресцентър.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg