EUR 1.9558
USD 1.7658
CHF 1.8019
GBP 2.1485
CNY 3.9870
you tube
mobile version

Ако се въведе "бонус-малус"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ако се въведе "бонус-малус"

mail07:00 | 27.11.2018прегледи 816 коментарикоментари 0


По-евтина застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат повече от 2 млн. собственици на автомобили след влизането в сила на бонус-малус системата, обявиха от КФН. По-скъпа застраховка ще плащат около 18% от шофьорите.  По-конкретно максималното оскъпяване от 1200 лв. се очаква да плащат около 18 хил. души., като натрупаните малус-точки ще могат да се компенсират през годините с изрядно шофиране, обясни Николай Петков, който изпълнява временно длъжността на зам.-председател на КФН с ресор "Застраховане".

Според регулатора около 44%, или 1 млн. души, ще достигнат максималния бонус и ще плащат с 25% по-малко или около 225 лв. (по сегашни цени) за „Гражданска отговорност“. От КФН посочват, че ако един шофьор кара без нарушения 2 години, това ще гарантира по-ниска полица за него с около 20%. Една година без нарушения ще означава с 10% по-евтина „Гражданска отговорност“.

"Има други идеи, които са за ускорено чистене, като, да речем, човек си заплати някакъв вид наказание еднократно. Въпреки че формално наредбата, въвеждаща бонус-малус системата, трябва да влезе в сила от началото на следващата година, все още не е ясно кога реално ще бъде прилагана, уточни Владимир Савов. "Целта ни е системата да заработи тогава, когато е напълно готова, да няма случай, когато някой трябва да слючи застраховка, без да знае бонус ли е, или малус, само защото тя е влязва в сила, но още технически не е готова".
 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg