EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

+$4 млрд. изтекли от Хонконг към Сингапур

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+$4 млрд. изтекли от Хонконг към Сингапур

mail16:03 | 04.10.2019прегледи 1007 коментарикоментари 0


Хонконг може би е загубил депозити в размер на 4 млрд. долара, които са отишли в конкурентния финансов център Сингапур между юни и август с оглед на ескалиращите политически протести в китайската автономна зона, показват изчисления на банката Goldman Sachs, цитирани от Ройтерс.

"Въпреки това банковата система на Хонконг все още има достатъчно ликвидност в хонконгски долари, както и в чуждестранните валути, но тези данни е малко вероятно да намалят опасенията на инвеститорите относно отлива на средства от Хонконг", посочват анализаторите на американската банка.

Антиправителствените протести обхванаха Хонконг през последните четири месеца, като насилието сякаш ескалира през настоящата седмица в момент, когато Китай, който възобнови управлението на територията през 1997-а година, празнува 70-годишнината на Народната република под управлението на Комунистическата партия.

През август депозитните запаси в Хонконг възлизаха на 13,6 трилиона хонконгски долари (около 1,75 трлн. щатски долари), според данни на компанията Refinitiv Datastream. Но депозитите в хонконгски долари спаднаха през август до най-ниско ниво от повече от година, докато спестяванията в щатски долари се покачиха.

Въпреки това Хонконгската валутна администрация (или местната централна банка HKMA) настоя в понеделник, че тези колебания са „нормални“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg